23ης Φεβρουαρίου 22, Ηγουμενίτσα
26650 23400

Συχνές ερωτήσεις

1. Περιποίηση ανδρικού δέρματος: υπάρχει διαφορά;

δεν υπάρχει απάντηση

2. Σε τι διαφέρει το δέρμα των ανδρών από των γυναικών;

δεν υπάρχει απάντηση

3. Μπορούν οι άνδρες να ωφεληθούν από τα προϊόντα περιποίησης δέρματος;

Το δέρμα των ανδρών και των γυναικών είναι παρόμοιο σε δομή, παρ΄ όλο που οι άνδρες έχουν αυξημένη τριχοφυΐα και παραγωγή λίπους. Οι άνδρες σίγουρα μπορούν να ωφεληθούν από τα επαγγελματικά συνιστώμενα προγράμματα περιποίησης του δέρματος, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιουργούνται με το ξύρισμα, αλλά επίσης για να καταπολεμήσουν προβλήματα συχνά συνδεδεμένα με το ανδρικό δέρμα. Για παράδειγμα, επειδή οι άνδρες τείνουν να έχουν πιο λιπαρό δέρμα από τις γυναίκες, έχουν περισσότερα μαύρα στίγματα και εξανθήματα. Ένα πρόγραμμα καθαρισμού, απολέπισης και ενυδάτωσης θα βοηθήσει στην πρόληψη βλαβών και θα διατηρήσει το δέρμα σε άριστη κατάσταση.

4. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ φυσικών και χημικών απολεπιστικών;

Τα φυσικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν τριβή για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας βούρτσας ή ενός απαλού λειαντικού όπως το κοτσάνι καλαμποκιού , το πίτουρο ρυζιού ή η βρώμη.

Ανάλογα με το ποσό τριβής και τη φύση του λειαντικού, τα αποτελέσματα μπορούν να ποικίλουν. Μείνετε μακριά από απολεπιστικά που έχουν φτιαχτεί από την καρδία φρούτων ή από το κέλυφος καρυδιών, τα οποία γρατσουνίζουν πραγματικά και ενοχλούν το δέρμα.

5. Τι θα πρέπει να περιμένω πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μία επαγγελματική απολέπιση;

Πριν: Η επαγγελματική απολέπιση ξεκινάει με έναν επαγγελματικό διπλό καθαρισμό για να αφαιρεθεί η λιπαρότητα, το μεϊκάπ και οι ρύποι.

Κατά τη διάρκεια: Βασισμένος στα αποτελέσματα της ανάλυσης του δέρματος σας, ο θεράπων σας θα επιλέξει χημικά ή φυσικά απολεπιστικά, ή και τα δύο, για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εάν αισθανθείτε δυσφορία (κάψιμο, τσίμπημα) κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, ενημερώστε αμέσως το θεράποντα.

6. Σε ποιές περιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε απολέπιση;

Το δέρμα που έχει πρόσφατα καεί από τον ήλιο ή αποτριχωθεί δεν θα πρέπει να απολεπίζεται. Ποτέ μην κάνετε απολέπιση πάνω από κοψίματα ή ανοικτές πληγές.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, η απολέπιση μπορεί να επηρεάσει το φυσικό προστατευτικό μανδύα του δέρματος. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συμβουλές του ειδικού στη φροντίδα του δέρματος όταν η απολέπιση είναι μέρος επαγγελματικής και οικιακής θεραπευτικής αγωγής.

7. Αντιηλιακή προστασία και δέρμα με υπερμελάγχρωση

Όπως κάθε λευκαντική θεραπεία, πρέπει να ακολουθηθεί με ακρίβεια για να δούμε αποτελέσματα, έτσι και η καθημερινή χρήση αντιηλιακού προϊόντος είναι πολύ σημαντική.

Ακόμα και οι πιο αυστηρές λευκαντικές θεραπείες μπορούν να έχουν αντίθετα αποτελέσματα με την παραμικρή έκθεση στον ήλιο. Όταν μια περιοχή με υπερμελάγχρωση εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενεργοποιείται σε κυτταρικό επίπεδο η παραγωγή μελανίνης, προκαλώντας πιο σκούρο δέρμα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η παραγωγή της μελανίνης γίνεται από το δέρμα μέσα στα πλαίσια της προσπάθειάς του να προστατεύσει τον εαυτό του από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες.

Έτσι, η καθημερινή εφαρμογή αντιηλιακού προϊόντος λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας του δέρματος απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία, ελέγχοντας την παραγωγή της μελανίνης σε κυτταρικό επίπεδο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει ακόμη και στον περιορισμό της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από ορμονικές διαταραχές (όπως συμβαίνει στο μέλασμα) ή τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση (από ουλές).

8. Έκθεση στον ήλιο και γήρανση του δέρματος

Το δέρμα είναι ένας εξαιρετικός καταγραφέας πληροφοριών. Κάθε στιγμή έκθεσης στο φως της ημέρας προστίθεται, όπως τα χρήματα στην τράπεζα- το πρόβλημα είναι η εξόφληση, γνωστή ως φθορά από τον ήλιο (φωτογήρανση). Η φθορά από τον ήλιο, σαν κύρια αιτία των σημείων της πρόωρης γήρανσης, εμφανίζεται στο δέρμα με το σχηματισμό ρυτίδων και υπερμελάγχρωσης και μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος με την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος.

Ακόμη και με ελάχιστη έκθεση στον ήλιο μεταξύ σύντομων γευμάτων ή 20λεπτων περιπάτων, αθροιστικά, η έκθεση είναι αρκετή για να προκαλέσει σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Η πρώτη γραμμή της καθημερινής άμυνας απέναντι στη φθορά από τον ήλιο είναι η καθημερινή χρήση προϊόντος με αντιηλιακό δείκτη προστασίας (SPF). Ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να φτάσει στο δέρμα και να προκαλέσει ζημιά, επομένως η χρήση αντιηλιακού μόνο τις ηλιόλουστες μέρες δεν είναι αρκετή.

Ευτυχώς, προηγμένες φόρμουλες αντιηλιακών προϊόντων με επιπρόσθετα οφέλη στην υγεία του δέρματος (σκεφτείτε τα λιγότερο ασβεστώδη και λιπαρά), έχουν δώσει τη δυνατότητα να προστεθεί ο αναγκαίος δείκτης προστασίας (SPF) στα απαραίτητα προϊόντα καθημερινής περιποίησης του δέρματος. Συζητήστε με τον επαγγελματία ειδικό φροντίδας του δέρματός σας, για τα ενυδατικά προϊόντα με αντιηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάτω από το μακιγιαζ ή μόνα τους με σκοπό να προστατέψουν το δέρμα από τη γήρανση που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

9. Τι προκαλεί ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο στο δέρμα;

Ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος του δέρματος ή υπερμελάγχρωση, όπως αποκαλείται, είναι το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής μελανίνης. Η μελανίνη είναι μία χρωστική που δίνει στο δέρμα και το μαλλί το χρώμα του, βοηθάει στην προστασία ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και απορροφά τη θερμότητα από τον ήλιο. Παρόλα αυτά η υπερβολική παραγωγή της μελανίνης, η οποία ενεργοποιείται από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, από ορμονική διαταραχή ή από τραυματισμό, οδηγεί σε ένα στιγματισμένο, ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος.

1) Έκθεση στον ήλιο: όταν το δέρμα βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένο στην υπεριώδη ακτινοβολία, προκύπτει ηλιακή φθορά. Έτσι, σαν αποτέλεσμα της μεγάλης ποσότητας μελανίνης που παράγεται για να προστατεύσει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, εμφανίζονται και καφέ κηλίδες.

2) Ορμόνες: Το μέλασμα αποτελεί υπερμελάγχρωση που προκαλείται από αυξημένη ορμονική διέγερση. Πολύ συχνά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις γυναίκες (και είναι επίσης γνωστό σαν τη «μάσκα της εγκυμοσύνης») ή σε γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά, αλλά μπορεί επίσης να είναι αντίδραση σε καλλυντικά ή σε φάρμακα.

3) Μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση: σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα σκουραίνει όπως σε μια πληγή και μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού ή να έχει προκληθεί από την ακμή.

10. Τι είναι η υπερμελάγχρωση;

Η υπερμελάγχρωση είναι αποτέλεσμα της παραγωγής περίσσειας μελανίνης. Η μελανίνη είναι αυτή που δίνει στο δέρμα και τα μαλλιά χρώμα, και ανάμεσα στα άλλα πλεονέκτημα της, βοηθάει στην προστασία του δέρματος από την καταστροφική UV ακτινοβολία ενώ παράλληλα απορροφά θερμότητα από τον ήλιο. Ωστόσο η παραγωγή περίσσειας μελανίνης οδηγεί σε έναν ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Η υπερπαραγωγή της μελανίνης προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τις ορμόνες ή τις ουλές.

  1. Έκθεση στον ήλιο: Όταν το δέρμα εκτίθεται κατ’ εξακολούθηση στη UV ακτινοβολία τότε έχουμε καταστροφή του δέρματος από τον ήλιο. Τα καφέ σημάδια εμφανίζονται ως αποτέλεσμα από την υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία συμβαίνει για να προστατευτεί το δέρμα από την UV ακτινοβολία.
  2. Ορμόνες: Το μέλασμα είναι ένα είδος υπερμελάγχρωσης η οποία συνδέεται με τη διέγερση των ορμονών. Συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες που κυοφορούν ή κάνουν χρήση αντισυλληπτικών, αλλά μπορεί επίσης να είναι και προϊόν αντίδρασης σε καλλυντικά ή φάρμακα.
  3. Μεταφλεγμονώδης Υπερμελάγχρωση: είναι σκούρες κηλίδες στο δέρμα οι οποίες είναι αποτέλεσμα ουλών ακμής ή ατυχήματος.

Κλείστε ραντεβού και απολαύστε τις υπηρεσίες μας!

26650 23400
ή ακολουθήστε μας στο FACEBOOK